Focaccia z mozzarellą w formie kanapek

Focaccia z mozzarellą w formie kanapek

Uwielbiasz kuchnię włoską?  Foccacia z mozzarellą w formie kanapek pomoże Ci przenieść się w klimat włoskiego lata! Połączenie chrupiącej focacci z mozzarellą, pomidorem, papryką i wyrazistym pesto to kombinacja, która zachwyci największych fanów kuchni włoskiej. Kanapka bogata jest w likopen, białko, błonnik pokarmowy, witaminę C – to prawdziwa bomba wartości odżywczych. Nie czekaj – koniecznie wypróbuj nasz przepis!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Focaccia z mozzarellą w formie kanapek
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

490 kcal Kalorie
20 g Białko
22 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
479 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
200 g
 focacci z oliwkami, rozmarynem i skórką z cytryny

Do podania:

6
łyżeczek pesto czerwonego
30 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
1
sztuka pomidora
160 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

490 kcal Kalorie
20 g Białko
22 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
479 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Focaccię przygotowujemy zgodnie z przepisem https://centrumrespo.pl/przepisy/focaccia-z-oliwkami-rozmarynem-i-skorka-z-cytryny/.

2

Focaccię kroimy na kawałki. Smarujemy pesto, układamy kawałki sera i warzyw.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?