Pancakes
Amerykańskie puszyste i delikatne placuszki, czyli Pancakes. To idealnie pyszne śniadanie, ale również i deser. Pancakes`y są idealną przekąską dla osób lubiących tego typu desery. Pancakes`y z mojego przepisu można wykorzystać w posiłkach dla dzieci.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki dojrzałych bananów
240 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
12
|
łyżek płatków owsianych
120 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
0,2
|
sztuki czekolady gorzkiej
20 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Nie trzeba dużo czasu, aby przygotować pancakes. Zrobisz to w ciągu 10 minut. Podstawę stanowią banany. Kupując je, zwróć uwagę, aby były dojrzałe. Mogą być nawet lekko przejrzałe. Będą wtedy miękkie i błyskawicznie rozgnieciesz je widelcem.
Przygotuj miskę, w której będziesz mieszać wszystkie składniki. Przepis na pancakes zacznij od ściągnięcia z bananów skórki i rozgnieć je widelcem w tej misce.
Nasze amerykańskie pancakes mają pełny smak za sprawą dodatku masła orzechowego. W tym kroku wymieszaj rozgniecione banany z masłem orzechowym.
Szybkie pancakes będą bardziej aromatyczne dzięki ekstraktowi wanilii. Dodaj go do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Pancakes amerykańskie w naszym wydaniu mają w składzie również płatki owsiane. Połącz płatki z przygotowaną masą. Czekoladę pokrusz i dodaj do masy. Po raz kolejny wymieszaj wszystkie składniki.
Aby dokończyć realizację przepisu, przygotuj patelnię i zwilż ją olejem. Usmaż pancakes amerykańskie i ciesz się ich niepowtarzalnym, słodkim smakiem! Apetyczne placki z masłem orzechowym po usmażeniu wyglądają jak pieguski, ponieważ widoczne są kawałki czekolady.