Naleśniki z kremem czekoladowym

To idealny przepis na niestandardowe naleśniki z kremem czekoladowym na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, ale również chrupiące. Bardzo łatwe w smażeniu, ponieważ nie przywierają do patelni.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,23/5
(z 35 ocen)
Naleśniki z kremem czekoladowym
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

813 kcal Kalorie
22 g Białko
45 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
625 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

1
sztuka jajka kurzego
56 g
3
łyżki mąki ryżowej
30 g
3
łyżki mąki jaglanej
30 g
0,4
szklanki wody gazowanej
100 g
1
szczypta soli
0,25 g

Krem czekoladowy:

40 g
 orzechów laskowych (wcześniej namoczonych)
8
sztuk suszonych daktyli (wcześniej namoczonych)
40 g
1,5
łyżki kakao
15 g
2
łyżeczki oleju kokosowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

813 kcal Kalorie
22 g Białko
45 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
625 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Obie mąki wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę i sól

2

Miksujemy na gładkie ciasto

3

Patelnię smarujemy olejem kokosowym

4

Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej

5

Przewracamy na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty

6

Wszystkie składniki na krem blendujemy na gładką masę. Gotowym kremem smarujemy naleśniki

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?