
Owsianka z mango i marakują
Mango + marakuja + kokos = przepis na szczyptę egzotyki w kuchni. Dlatego jeśli masz ochotę na energetyzujące śniadanie o tropikalnym smaku, nasza owsianka z mango i marakują jest właśnie dla Ciebie. To proste danie jest gwarancją solidnej dawki energii na dobre rozpoczęcie dnia. To też świetne źródło błonnika i białka, które sprawią, że takie słodkie śniadanie nasyci Cię na długo. No po prostu same zalety. Smacznego!

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
łyżki płatki owsiane górskie
40 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr waniliowego
150 g
|
100 g
|
mango
|
2
|
sztuki marakui
60 g
|
1
|
łyżka wiórków kokosowych
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki owsiane zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na ok. 10 minut.
Mango i marakuję kroimy w kostkę.
Do płatków dodajemy skyr, następnie układamy pokrojone owoce.
Owsiankę posypujemy wiórkami kokosowymi.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
