Owsianka z mango i marakują
Mango + marakuja + kokos = przepis na szczyptę egzotyki w kuchni. Dlatego jeśli masz ochotę na energetyzujące śniadanie o tropikalnym smaku, nasza owsianka z mango i marakują jest właśnie dla Ciebie. To proste danie jest gwarancją solidnej dawki energii na dobre rozpoczęcie dnia. To też świetne źródło błonnika i białka, które sprawią, że takie słodkie śniadanie nasyci Cię na długo. No po prostu same zalety. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
573
kcal
Kalorie
27
g
Białko
15
g
Tłuszcze
87
g
Węglowodany
86
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
4
|
łyżki płatki owsiane górskie
40 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr waniliowego
150 g
|
100 g
|
mango
|
2
|
sztuki marakui
60 g
|
1
|
łyżka wiórków kokosowych
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
573
kcal
Kalorie
27
g
Białko
15
g
Tłuszcze
87
g
Węglowodany
86
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Płatki owsiane zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na ok. 10 minut.
2
Mango i marakuję kroimy w kostkę.
3
Do płatków dodajemy skyr, następnie układamy pokrojone owoce.
4
Owsiankę posypujemy wiórkami kokosowymi.