Owsianka z mango i marakują

Owsianka z mango i marakują

Mango + marakuja + kokos = przepis na szczyptę egzotyki w kuchni. Dlatego jeśli masz ochotę na energetyzujące śniadanie o tropikalnym smaku, nasza owsianka z mango i marakują jest właśnie dla Ciebie. To proste danie jest gwarancją solidnej dawki energii na dobre rozpoczęcie dnia. To też świetne źródło błonnika i białka, które sprawią, że takie słodkie śniadanie nasyci Cię na długo. No po prostu same zalety. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Owsianka z mango i marakują
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

573 kcal Kalorie
27 g Białko
15 g Tłuszcze
87 g Węglowodany
86 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
4
łyżki płatki owsiane górskie
40 g
0,5
szklanki mleka
125 g
1
opakowanie jogurtu skyr waniliowego
150 g
100 g
 mango
2
sztuki marakui
60 g
1
łyżka wiórków kokosowych
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

573 kcal Kalorie
27 g Białko
15 g Tłuszcze
87 g Węglowodany
86 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki owsiane zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na ok. 10 minut.

2

Mango i marakuję kroimy w kostkę.

3

Do płatków dodajemy skyr, następnie układamy pokrojone owoce.

4

Owsiankę posypujemy wiórkami kokosowymi.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.