Owsianka z bananem i musem owocowym
Śniadanie na słodko? A może deserowa kolacja? Nasza owsianka z bananem i musem owocowym już na Ciebie czeka! Ten klasyczny posiłek idealnie sprawdzi się w diecie lekkostrawnej, a ze względu na dodatek świeżych bananów i musu z truskawek dostarczy mnóstwa witamin oraz składników mineralnych. Jakich? A no na przykład witaminy C, potasu czy magnezu. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych błyskawicznych
50 g
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
1,5
|
łyżki odżywki białkowej
15 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
150 g
|
truskawek
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
0,5
|
sztuki banana
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Truskawki i erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące truskawki przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.
Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Możemy zalać płatki ciepłym mlekiem i pozostawić na ok. 10 minut, by namiękły.
Do płatków dodajemy odżywkę białkową i masło orzechowe, dokładnie mieszamy.
Banana obieramy i kroimy, układamy na gotowych płatkach, Na koniec całość polewamy musem owocowym.