Owsianka sernikowa

Owsianka sernikowa

Owsianka i ciasto w wersji 2w1? Z nami nie ma rzeczy niemożliwych – a owsianka sernikowa jest na to najlepszym dowodem! Poza płatkami owsianymi i owocami potrzebne będą Ci także serek homogenizowany i aromat waniliowy – bo to dzięki nim owsianka zyska sernikowy smak i aromat. A czas przygotowania? Wystarczy 15 minut, by cieszyć się tym pysznym, słodkim daniem. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 23 ocen)
Owsianka sernikowa
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

506 kcal Kalorie
17 g Białko
17 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
5 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
150 g
1
sztuka banana
120 g
1
sztuka brzoskwini
90 g
2
łyżki płatków owsianych górskich
20 g
10 g
 orzechów
0,1
łyżeczki aromatu waniliowego
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

506 kcal Kalorie
17 g Białko
17 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
5 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Owoce myjemy i obieramy ze skóry, następnie kroimy w kostkę. Orzechy siekamy.

2

Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą, nieco ponad wysokość płatków i odstawiamy na 10 minut, aby zmiękły. Płatki można w ten sposób przygotować wieczorem poprzedniego dnia.

3

Serek przekładamy do miski z płatkami, dodajemy aromat waniliowy i mieszamy.

4

Na jogurcie układamy orzechy oraz pokrojone owoce.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.