Owsianka sernikowa
Owsianka i ciasto w wersji 2w1? Z nami nie ma rzeczy niemożliwych – a owsianka sernikowa jest na to najlepszym dowodem! Poza płatkami owsianymi i owocami potrzebne będą Ci także serek homogenizowany i aromat waniliowy – bo to dzięki nim owsianka zyska sernikowy smak i aromat. A czas przygotowania? Wystarczy 15 minut, by cieszyć się tym pysznym, słodkim daniem. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
150 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
1
|
sztuka brzoskwini
90 g
|
2
|
łyżki płatków owsianych górskich
20 g
|
10 g
|
orzechów
|
0,1
|
łyżeczki aromatu waniliowego
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Owoce myjemy i obieramy ze skóry, następnie kroimy w kostkę. Orzechy siekamy.
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą, nieco ponad wysokość płatków i odstawiamy na 10 minut, aby zmiękły. Płatki można w ten sposób przygotować wieczorem poprzedniego dnia.
Serek przekładamy do miski z płatkami, dodajemy aromat waniliowy i mieszamy.
Na jogurcie układamy orzechy oraz pokrojone owoce.