Owsianka rozmarynowa z grejpfrutem

Owsianka rozmarynowa z grejpfrutem

10 min
Czas przygotowania
17 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Owsianka rozmarynowa z grejpfrutem
Kategorie
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

597 kcal Kalorie
21 g Białko
21 g Tłuszcze
86 g Węglowodany
243 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
1
szklanka mleka
250 g
2
łyżeczki miodu
24 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
łyżka serka ricotta
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
10 g
 orzechów włoskich
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
10 g
 płatków migdałów
1
plaster imbiru
5 g
0,5
sztuki grejpfruta
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

597 kcal Kalorie
21 g Białko
21 g Tłuszcze
86 g Węglowodany
243 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mleko zagotowujemy ze szczyptą soli i miodem oraz gałązką świeżego rozmarynu.

2

Do mleka dodajemy płatki owsiane i gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż owsianka zgęstnieje (około 5-7 minut).

3

Do ugotowanej owsianki dodajemy cynamon, pokrojony plaster imbiru oraz erytrol. Mieszamy dokładnie, aby składniki się połączyły. Kiedy owsianka delikatnie wystygnie dodajemy serek.

4

Przekładamy owsiankę do miski. Na wierzchu posypujemy orzechami włoskimi, płatkami migdałów i układamy kawałki grejpfruta. Dodatkowo, jeśli chcemy, możemy udekorować odrobiną świeżego rozmarynu dla efektu wizualnego. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.