
Owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym
Jak wykonać idealny batonik w wersji “fit”? Nasz przepis na owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym pozwoli Ci znaleźć odpowiedź na tak postawione pytanie! Wystarczy, że wysokobłonnikowe płatki owsiane połączysz ze słodkim miodem, chrupiącymi orzechami i kremowym masłem orzechowym…i gotowe! Perfekcyjna, zdrowa przekąska jest w zasięgu Twojej ręki!

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
łyżki płatków owsianych
30 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
10 g
|
mieszanych orzechów
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Orzechy drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie kleista, zwarta masa.
Formę o wymiarach około 10 cm x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wykładamy masę na formę, równomiernie rozprowadzamy i dokładnie dociskamy, aby była zbita.
Chłodzimy w lodówce przez około 2 godziny, aż masa stwardnieje. Po wyjęciu kroimy na batoniki o dowolnej wielkości. Smacznego!