Owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym

Owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym

Jak wykonać idealny batonik w wersji “fit”? Nasz przepis na owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym pozwoli Ci znaleźć odpowiedź na tak postawione pytanie! Wystarczy, że wysokobłonnikowe płatki owsiane połączysz ze słodkim miodem, chrupiącymi orzechami i kremowym masłem orzechowym…i gotowe! Perfekcyjna, zdrowa przekąska jest w zasięgu Twojej ręki!

5 min
Czas przygotowania
125 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,87/5
(z 52 ocen)
Owsiane batoniki z miodem i masłem orzechowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

388 kcal Kalorie
12 g Białko
23 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
64 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
3
łyżki płatków owsianych
30 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
10 g
 mieszanych orzechów
1
łyżeczka miodu
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

388 kcal Kalorie
12 g Białko
23 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
64 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Orzechy drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie kleista, zwarta masa.

2

Formę o wymiarach około 10 cm x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wykładamy masę na formę, równomiernie rozprowadzamy i dokładnie dociskamy, aby była zbita.

3

Chłodzimy w lodówce przez około 2 godziny, aż masa stwardnieje. Po wyjęciu kroimy na batoniki o dowolnej wielkości. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.