Owsiane babeczki z owocami
Moja propozycja na zdrowe owsiane babeczki z owocami. Idealny pomysł na lunch czy danie do pracy. Ich przygotowanie nie zajmie więcej niż kilkanaście minut. Z tej samej porcji ciasta można przyrządzić różne smaki i rodzaje, wymieniając dodatki.
Kategorie
Bez glutenu
Bez laktozy
Bez produktów mlecznych
Bez soli
Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol
Low fat
Na wynos
Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
333
kcal
Kalorie
8
g
Białko
7
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
85
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka banana
120 g
|
16
|
łyżek płatków owsianych
160 g
|
1,5
|
łyżeczki miodu
18 g
|
2
|
łyżeczki syropu klonowego
20 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
200 g
|
truskawek
|
0,2
|
szklanki mleka
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
333
kcal
Kalorie
8
g
Białko
7
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
85
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
2
Banana rozgniatamy widelcem.
3
Dodajemy płatki owsiane, mleko, miód, syrop klonowy, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
4
Formę do babeczek smarujemy masłem, następnie przekładamy masę do formy. Na wierzchu masy w formie równomiernie układamy pokrojone truskawki.
5
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Smacznego!