Muffiny z orzechami i żurawiną

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Muffiny z orzechami i żurawiną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

552 kcal Kalorie
11 g Białko
21 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
64 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
30
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
300 g
7
łyżek ksylitolu
105 g
0,8
szklanki mleka roślinnego
200 g
3
łyżki kakao
30 g
10
łyżeczek oleju rzepakowego
50 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 g
1
garść orzechów włoskich
30 g
1
garść suszonej żurawiny
25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

552 kcal Kalorie
11 g Białko
21 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
64 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Olej, mleko i ksylitol miksujemy. Dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksujemy na gładką masę.

2

Orzechy i żurawinę siekamy.

3

Do gotowego ciasta na muffiny dodajemy orzechy i żurawinę. Dokładnie mieszamy.

4

Formy do muffin smarujemy delikatnie olejem i nakładamy ciasto.

5

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.

6

Upieczone muffinki wyjmujemy z formy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?