
Omlet z pesto i mozzarellą

Kategorie




Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
plastrów sera żółtego proteinowego
100 g
|
2
|
sztuki jajka
112 g
|
6
|
łyżeczek pesto zielonego
30 g
|
0,5
|
opakowania sera mozzarella light
60 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
20 g
|
rukoli
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ser trzemy na tarce. W misce roztrzepujemy jajka z solą i pieprzem (do smaku).
Oliwę wlewamy na patelnię i rozgrzewamy ją na małym ogniu. Posypujemy dno patelni startym serem i pozwalamy mu lekko się rozpuścić.
Wylewamy masę jajeczną na ser. Przykrywamy pokrywką i smażymy 1 minutę.
Dodajemy pesto, plastry mozzarelli i pomidora. Przykrywamy i smażymy jeszcze 3–4 minuty, aż ser się rozpuści, a jajka dobrze zetną.
Delikatnie zsuwamy omlet na talerz i dodajemy rukolę. Podajemy od razu.