Omlet z cukinią, papryką, pieczarkami i rukolą
Masz ochotę na pysznego omleta? Nasz przepis to dawka wartościowych składników odżywczych! Jakich? Taki omlet z cukinią, papryką, pieczarkami i rukolą jest super źródłem białka, żelaza, folianów czy witaminy C. Wykonane według naszych wskazówek danie, to świetny kandydat na obiad, wytrawny podwieczorek czy posiłek zabrany do pracy – wybór należy do Ciebie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
sztuk jajek
336 g
|
2
|
szczypty soli
0,5 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
sztuki cukinii
100 g
|
2
|
sztuki pomidorów suszonych
40 g
|
5
|
sztuk pieczarek
100 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
40 g
|
rukoli
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
0,5
|
sztuki papryki np. czerwonej
85 g
|
Do podania: |
|
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka mieszamy z solą i pieprzem.
Warzywa drobno kroimy i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem przez 5 minut.
Warzywa zalewamy jajkami, smażymy 4 minuty z jednej i 3 z drugiej strony. Przekładamy na talerz i posypujemy rukolą. Podajemy z pieczywem. Smacznego!