
Nocna owsianka z musem jabłkowym, cynamonem i kruszonką z orzechów

Kategorie





Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
5
|
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
0,5
|
opakowania puddingu proteinowego waniliowego
100 g
|
0,5
|
sztuki jabłka
75 g
|
15 g
|
orzechów włoskich
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
Mus: |
|
0,5
|
sztuki jabłka
75 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Przygotowujemy mus. Obieramy jabłko i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do rondelka, wlewamy 1-2 łyżki wody, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez ok. 10 minut, aż całkowicie zmięknie i częściowo się rozpadnie. w trakcie gotowania dodajemy cynamon i erytrol według własnych preferencji. Jeśli nadmiar płynu odparuje, dodajemy odrobinę ciepłej wody, aby uzyskać preferowaną gęstość musu.
Do miseczki lub słoika wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy mleko, pudding i mus owocowy, mieszamy dokładnie. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę mleka lub wody.
Przykrywamy naczynie i wkładamy do lodówki na minimum 6 godzin, najlepiej na całą noc.
Jabłko do owsianki kroimy na mniejsze kawałki. Orzechy drobno siekamy.
Na suchej patelni, na średnim ogniu, prażymy posiekane orzechy przez 2–3 minuty, aż lekko się zrumienią i zaczną pachnieć, mieszając co chwilę, żeby się nie przypaliły. Odstawiamy do ostudzenia.
Wyjmujemy owsiankę z lodówki, mieszamy i sprawdzamy konsystencję. Jeśli jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę mleka lub zimnej wody i ponownie mieszamy.
Na wierzchu układamy kawałki jabłka i posypujemy podprażonymi orzechami. Opcjonalnie całość oprószamy cynamonem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.