Nocna owsianka a la Monte z puddingiem

Nocna owsianka a la Monte z puddingiem

Nocna owsianka to danie mega proste w przygotowaniu, ale wymagające cierpliwości – w końcu przed zjedzeniem musi spędzić całą noc w lodówce. Dobra wiadomość jest jednak taka, że cierpliwość popłaca, a efekty są naprawdę pyszne! Dowód? Nasza nocna owsianka a la monte z puddingiem. O jej niepowtarzalny smak dba pyszne trio, czyli chrupiące orzechy laskowe, soczyste borówki i słodki pudding orzechowy z czekoladą. Takiemu śniadaniu naprawdę trudno się oprzeć – i nie trzeba, bo jest to bardzo wartościowy posiłek. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis, a zakochasz się od pierwszego kęsa – smacznego!

5 min
Czas przygotowania
485 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,80/5
(z 5 ocen)
Nocna owsianka a la Monte z puddingiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

699 kcal Kalorie
50 g Białko
21 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
75 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
6
łyżek płatków owsianych
60 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g
1
opakowanie puddingu proteinowego orzechowego
200 g
15 g
 orzechów laskowych
100 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

699 kcal Kalorie
50 g Białko
21 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
75 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki mieszamy z jogurtem i nasionami chia. Owsiankę możemy przygotować szybciej i zjeść od razu, gotując płatki razem z nasionami chia do miękkości na wodzie lub zalać ciepłą wodą i odstawić na chwilę, aż zmiękną, następnie mieszamy płatki i nasiona chia z jogurtem. W tym przypadku nie musimy pozostawiać owsianki na noc.

2

W miseczce warstwami układamy płatki z jogurtem i pudding. Wstawiamy na noc do lodówki.

3

Podajemy z orzechami i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.