Naleśniki z twarożkiem z tofu na słodko
Słodkie naleśniki z serem na diecie wegańskiej? Z nami to możliwe! Wystarczy, że ciasto naleśnikowe wykonasz na bazie roślinnego mleka, a zamiast twarogu użyjesz naturalnego tofu i gotowe – możesz cieszyć się smakiem tego klasycznego deseru znanego z dzieciństwa!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
1,5
|
szklanki mleka roślinnego
375 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
8
|
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
120 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
3
|
łyżki ksylitolu
45 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Łączymy ze sobą 300 ml mleka roślinnego (pozostałe 75 ml użyjemy później), mąkę, olej i sól. Całość mieszamy do powstania jednolitego ciasta. Smażymy naleśniki.
Tofu odsączamy i blendujemy z mlekiem roślinnym (75 ml), ksylitolem i ekstraktem waniliowym.
Naleśniki przekładamy przygotowanym twarożkiem.
Smacznego!