Naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami

Naleśniki to zdecydowanie jedno z tych słodkich dań, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Jeżeli, tak jak my, kochasz tę klasyczną potrawę, ale jesteś na diecie i szukasz przepisu, który możesz wykorzystać w swojej kuchni, nasze naleśniki z jabłkami są właśnie dla Ciebie! Przygotowane na bazie mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem niskokalorycznego ksylitolu, danie to świetnie sprawdzi się jako podwieczorek lub drugie śniadanie dla całej rodziny.

20 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,38/5
(z 26 ocen)
Naleśniki z jabłkami
Kategorie
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

516 kcal Kalorie
22 g Białko
10 g Tłuszcze
83 g Węglowodany
124 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
15
łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej
150 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
0,8
szklanki mleka 2%
200 g
0,6
szklanki wody gazowanej
150 g
3
sztuki jabłek
450 g
0,5
sztuki soku z cytryny
40 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
0,3
łyżki ksylitolu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

516 kcal Kalorie
22 g Białko
10 g Tłuszcze
83 g Węglowodany
124 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą miksera, aż do momentu uzyskania jednolitej masy. Smażymy naleśniki na patelni.

2

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy cynamonem i polewamy sokiem z cytryny.

3

Przekładamy do rondelka lub na patelnię, dodajemy skórkę cytryny i dusimy około 10-15 minut.

4

Naleśniki smarujemy jabłkami, zawijamy i posypujemy pudrem z ksylitolu.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.