
Naleśniki z jabłkami
Naleśniki to zdecydowanie jedno z tych słodkich dań, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Jeżeli, tak jak my, kochasz tę klasyczną potrawę, ale jesteś na diecie i szukasz przepisu, który możesz wykorzystać w swojej kuchni, nasze naleśniki z jabłkami są właśnie dla Ciebie! Przygotowane na bazie mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem niskokalorycznego ksylitolu, danie to świetnie sprawdzi się jako podwieczorek lub drugie śniadanie dla całej rodziny.

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą miksera, aż do momentu uzyskania jednolitej masy
Smażymy naleśniki na patelni
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy cynamonem i polewamy sokiem z cytryny
Przekładamy do rondelka lub na patelnię dodajemy skórkę cytryny i dusimy około 10-15 minut
Naleśniki smarujemy jabłkami, zawijamy i posypujemy pudrem z ksylitolu
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
