Naleśniki z twarożkiem z tofu i ogórkiem kiszonym
Obiad, kolacja, wytrawny podwieczorek…nasze wegańskie naleśniki z twarożkiem z tofu i ogórkiem kiszonym sprawdzą się idealnie we wszystkich wymienionych sytuacjach. Jeżeli lubisz wyraziste smaki oraz wytrawne wersje podawanych zwykle na słodko naleśników, to danie jest właśnie dla Ciebie. Wypróbuj nasz przepis, a potrawa ta z pewnością zagości w Twoim jadłospisie na dłużej!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
2
|
sztuki ogórków kiszonych
100 g
|
1,5
|
szklanki mleka roślinnego
375 g
|
3
|
łyżeczki szczypiorku
15 g
|
8
|
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
120 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Łączymy ze sobą 300 ml mleka roślinnego (pozostałe 50 ml użyjemy później), mąkę, olej i sól. Mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Smażymy naleśniki.
Tofu odsączamy i blendujemy z 75 ml mleka roślinnego.
Siekamy ogórka oraz szczypiorek.
Zblendowane tofu przekładamy do miseczki i dodajemy posiekanego ogórka oraz szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Naleśniki smarujemy przygotowanym twarożkiem.
Smacznego!