Naleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym
Jesienno-zimowy obiad na słodko? A może lekkie, aromatyczne śniadanie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na naleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym! Na pierwszy smakowym plan wysuwają się tu kwaskowate jabłko i kremowy, delikatny twarożek, zaś całość dopełnia nutka korzennego cynamonu. Efekt? Prosty posiłek pełen przeciwutleniaczy, białka i wapnia – idealny dla dorosłych i dla dzieci. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
sztuki naleśników
260 g
|
0,5
|
opakowania twarogu półtłustego
120 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
60 g
|
4
|
łyżeczki erytrolu
20 g
|
2
|
sztuki jabłka
300 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naleśniki przygotuj z tego przepisu – https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow-lekkostrawnych/
Twaróg mieszamy z jogurtem i erytrolem.
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondelka i dusimy z masłem i cynamonem, aż się rozpadną.
Każdy placek naleśnikowy nadziewamy twarogiem i masą jabłkową, następnie składamy naleśniki.