Naleśniki z twarożkiem i karmelizowanymi bananami
Na hasło „naleśniki” na twarzach dzieci od razu pojawia się uśmiech. Wiemy, że dorośli też nimi nie gardzą. Zobacz, jak przygotować naleśniki z twarożkiem i karmelizowanym bananami. Już samo delikatne nadzienie z twarożku i jogurtu z cukrem waniliowym wywołuje przyjemne doznania. Ze słodyczą bananów idzie zaś w parze moc witamin i składników mineralnych – chociażby potasu. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki ciasta do naleśników
180 g
|
Twarożek: |
|
0,5
|
opakowania twarogu półtłustego
120 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
Do podania: |
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
1,2
|
łyżeczki syropu klonowego
12 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naleśniki przygotowujemy wg przepisu: https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/.
Banana kroimy w plasterki. Banana i syrop klonowy podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
W miseczce mieszamy: twaróg, jogurt i ekstrakt waniliowy.
Naleśniki podajemy z twarożkiem i owocami.