Naleśniki z twarożkiem i karmelizowanymi bananami

Naleśniki z twarożkiem i karmelizowanymi bananami

Na hasło „naleśniki” na twarzach dzieci od razu pojawia się uśmiech. Wiemy, że dorośli też nimi nie gardzą. Zobacz, jak przygotować naleśniki z twarożkiem i karmelizowanym bananami. Już samo delikatne nadzienie z twarożku i jogurtu z cukrem waniliowym wywołuje przyjemne doznania. Ze słodyczą bananów idzie zaś w parze moc witamin i składników mineralnych – chociażby potasu. Koniecznie wypróbuj!  

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)
Naleśniki z twarożkiem i karmelizowanymi bananami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

305 kcal Kalorie
18 g Białko
7 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
82 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
2
sztuki ciasta do naleśników
180 g

Twarożek:

0,5
opakowania twarogu półtłustego
120 g
0,2
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g

Do podania:

1
sztuka banana
120 g
1,2
łyżeczki syropu klonowego
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

305 kcal Kalorie
18 g Białko
7 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
82 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Naleśniki przygotowujemy wg przepisu: https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/.

2

Banana kroimy w plasterki. Banana i syrop klonowy podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

3

W miseczce mieszamy: twaróg, jogurt i ekstrakt waniliowy.

4

Naleśniki podajemy z twarożkiem i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.