Naleśniki z jogurtem mango
Szukasz oryginalnego pomysłu na podwieczorek? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na naleśniki z jogurtem mango! To pyszne i szybkie danie to perfekcyjne połączenie egzotycznego smaku mango z wysokobiałkowym jogurtem greckim oraz pełnoziarnistym ciastem naleśnikowym. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
426
kcal
Kalorie
18
g
Białko
14
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
121
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
15
|
łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej
150 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
0,8
|
szklanki mleka 1,5%
200 g
|
0,6
|
szklanki wody gazowanej
150 g
|
280 g
|
mango
|
0,8
|
opakowania jogurtu greckiego
300 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
3
|
łyżki soku z cytryny
18 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
426
kcal
Kalorie
18
g
Białko
14
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
121
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą miksera, aż do momentu uzyskania jednolitej masy. Smażymy naleśniki na patelni.
2
Mango obieramy i rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładką masę, następnie dodajemy do jogurtu razem z sokiem z cytryny i mieszamy.
3
Naleśniki przekładamy jogurtem i zawijamy.
4
Posypujemy pudrem z erytrolu.