
Muffiny z białą czekoladą i owocami
Muffiny z białą czekoladą i owocami…brzmi jak produkt na wystawie sklepowej najlepszej cukierni, prawda? Z nami, ten pysznie brzmiący deser przygotujesz samodzielnie, a dodatkowo…w wersji fit, nie musisz się więc obawiać nadmiaru pustych kalorii! Jak to możliwe? Wystarczy, że użyjesz mąki pełnoziarnistej, a zamiast cukru dodasz bezkaloryczny erytrol…i gotowe! Czy to nie brzmi cudownie?

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mąkę przesiewamy i mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia oraz solą.
Jajka z erytrolem ubijamy w drugiej misce na puszystą masę. Dodajemy olej, skyr, aromat, startą skórkę z cytryny. Mieszamy.
Do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie mieszamy do powstania gładkiej konsystencji.
Do masy dodajemy część owoców i startą czekoladę.
Ciasto przelewamy do 5 ceramicznych kokilek wysmarowanych cienką warstwą oleju. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Przed podaniem ozdabiany pozostałymi owocami i czekoladą. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
