Muffiny z białą czekoladą i owocami

10 min
35 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Muffiny z białą czekoladą i owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

417,8 kcal Kalorie
15,9 g Białko
21,0 g Tłuszcze
46,3 g Węglowodany
172,8 mg Sód
7,9 g Błonnik

Składniki
15
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
225 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
2
opakowania skyru naturalnego
300 g
15
łyżeczek oleju rzepakowego
75 g
20
łyżeczek erytrolu
100 g
0,4
sztuki białej czekolady
35 g
2
garści borówek amerykańskich
100 g
1
garść malin
70 g
5
łyżeczek skórki z limonki lub cytryny
15 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
0,5
łyżeczki aromatu waniliowego
2,5 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

417,8 kcal Kalorie
15,9 g Białko
21,0 g Tłuszcze
46,3 g Węglowodany
172,8 mg Sód
7,9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mąkę przesiewamy i mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia oraz solą.

2

Jajka z erytrolem ubijamy w drugiej misce na puszystą masę. Dodajemy olej, skyr, aromat, startą skórkę z cytryny. Mieszamy.

3

Do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie mieszamy do powstania gładkiej konsystencji.

4

Do masy dodajemy część owoców i startą czekoladę.

5

Ciasto przelewamy do 5 ceramicznych kokilek wysmarowanych cienką warstwą oleju. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.

6

Przed podaniem ozdabiany pozostałymi owocami i czekoladą. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?