Marynata paprykowo – pomidorowa

Marynata paprykowo – pomidorowa

2 min
Czas przygotowania
2 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,60/5
(z 5 ocen)
Marynata paprykowo – pomidorowa
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

239 kcal Kalorie
5 g Białko
13 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
1325 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
łyżki ketchupu
40 g
2
łyżeczki musztardy
20 g
3
ząbki czosnku
18 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
8
szczypt soli
2 g
8
szczypt pieprzu
2 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
2
łyżeczki tymianku
6 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

239 kcal Kalorie
5 g Białko
13 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
1325 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.

2

Przygotowana marynata wystarczy na 500 g mięsa, im większe kawałki, tym dłużej powinniśmy mięso marynować (minimalny czas to ok 30 minut dla cienkich kawałków mięsa).

3

Idealnie pasuje do karkówki, piersi z kurczaka, elementów kurczaka, żeberek.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.