Marynata paprykowo – pomidorowa
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
239
kcal
Kalorie
5
g
Białko
13
g
Tłuszcze
28
g
Węglowodany
1325
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
2
|
łyżki ketchupu
40 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
8
|
szczypt soli
2 g
|
8
|
szczypt pieprzu
2 g
|
1
|
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
2
|
łyżeczki tymianku
6 g
|
1
|
łyżeczka rozmarynu
3 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
239
kcal
Kalorie
5
g
Białko
13
g
Tłuszcze
28
g
Węglowodany
1325
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
2
Przygotowana marynata wystarczy na 500 g mięsa, im większe kawałki, tym dłużej powinniśmy mięso marynować (minimalny czas to ok 30 minut dla cienkich kawałków mięsa).
3
Idealnie pasuje do karkówki, piersi z kurczaka, elementów kurczaka, żeberek.