Marynata musztardowo – miodowa

2 min
Czas przygotowania
2 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Marynata musztardowo – miodowa
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

319 kcal Kalorie
7 g Białko
14 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
2742 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
łyżeczki miodu
24 g
4
łyżeczki musztardy
40 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
3
ząbki czosnku
18 g
2
łyżeczki tymianku
6 g
2
sztuki liście laurowe
2 g
6
sztuk ziela angielskiego
6 g
8
szczypt soli (łyżeczka)
2 g
8
szczypt pieprzu (łyżeczka)
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

319 kcal Kalorie
7 g Białko
14 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
2742 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.

2

Przygotowana marynata wystarczy na 500 g mięsa, im większe kawałki, tym dłużej powinniśmy mięso marynować (minimalny czas to ok 30 minut dla cienkich kawałków mięsa).

3

Idealnie pasuje do karkówki, piersi z kurczaka, elementów kurczaka, żeberek.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?