Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Makowiec japoński

min
Czas przygotowania
min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Makowiec japoński
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

346 kcal Kalorie
7 g Białko
21 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
118 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek
168 g
0,5
opakowania masy makowej
400 g
1
sztuka jabłka
150 g
8
łyżek mąki ziemniaczanej
80 g
4
łyżki soku z cytryny
24 g
14
łyżeczek oleju rzepakowego
70 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
20
łyżeczek cukru
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

346 kcal Kalorie
7 g Białko
21 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
118 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: min.
1

Jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na pianę.

3

Żółtka mieszamy w mikserze z erytrolem, sokiem z cytryny, jabłkiem i olejem do powstania gładkiej masy.

4

Do masy dodajemy masę makową i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ubitą pianę z białek i skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie do połączenia składników.

5

Pieczemy w blaszce o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia przez 45 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?