
Makaron ze szparagami w kremowym sosie

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, dzielimy szparagi na nogi i główki. Nogi siekamy w plasterki ok 0.5 cm.
Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelnie dodajemy oliwę, czosnek, cebulę i nóżki szparagów. Podsmażamy 5 minut.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy, zachowujemy ok 5 łyżek wody z gotowania.
Na patelnię dodajemy główki szparagów, podsmażamy 2 minuty, Dodajemy serek śmietankowy, całość doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy pomidorki koktajlowe. Cały czas podgrzewamy i dodajemy makaron oraz wodę z gotowania oraz parmezan.
Całość podgrzewamy i mieszamy do połączenia składników, ok 2 -3 minuty.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
