Makaron ze szparagami w kremowym sosie

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,31/5
(z 16 ocen)
Makaron ze szparagami w kremowym sosie
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

571 kcal Kalorie
20 g Białko
25 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
314 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
8
sztuk szparagów
240 g
3
porcje makaronu spaghetti
150 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
ząbek czosnku
6 g
2
łyżki tartego parmezanu
20 g
7,5
sztuki pomidorków koktajlowych
150 g
7
łyżek serka śmietankowego
175 g
1
łyżeczka oliwa z oliwek
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

571 kcal Kalorie
20 g Białko
25 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
314 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, dzielimy szparagi na nogi i główki. Nogi siekamy w plasterki ok 0.5 cm.

2

Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.

3

Na patelnie dodajemy oliwę, czosnek, cebulę i nóżki szparagów. Podsmażamy 5 minut.

4

Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy, zachowujemy ok 5 łyżek wody z gotowania.

5

Na patelnię dodajemy główki szparagów, podsmażamy 2 minuty, Dodajemy serek śmietankowy, całość doprawiamy solą i pieprzem.

6

Dodajemy pomidorki koktajlowe. Cały czas podgrzewamy i dodajemy makaron oraz wodę z gotowania oraz parmezan.

7

Całość podgrzewamy i mieszamy do połączenia składników, ok 2 -3 minuty.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?