
Makaron fusilli z indykiem, cukinią i papryką
Masz ochotę na makaron? Chyba nie ima innego produktu, który przybierałby tak rozmaite kształty. Tym razem proponujemy Ci świderki, czyli makaron fusilli z indykiem, cukinią i papryką. Proste i sycące. Z pewnością nastroi Cię pozytywnie na dalszą część dnia.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Przygotowujemy pesto: bazylię, rukolę, łyżeczkę oliwy z oliwek, ząbek czosnku, orzechy pinii, sól i pieprz blendujemy na gładką masę.
Makaron gotujemy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
Indyka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Cukinię kroimy w półplastry, cebulę w piórka, paprykę w paski. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy indyka przez około 6-8 minut mieszając. gdy indyk jest gotowy, zdejmujemy go z patelni.
Na tej samej patelni smażymy cebulę z czosnkiem. Do zeszklonej cebuli dodajemy pozostałe warzywa i smażymy do miękkości.
Do gotowych warzyw dodajemy indyka, makaron, pesto i dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
