
Makaron z łososiem
Rewelacyjny przepis na danie, które do przyrządzenia nie wymaga zbyt wiele czasu. Makaron z łososiem przyrządza się bardzo łatwo i zdecydowanie szybko. Wyjątkowy smak potrawy podkreśla cukinia i mleczko kokosowe. Danie idealnie nadaje się na posiłek po treningowy.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
90 g
|
łososia wędzonego na zimno
|
50 g
|
makaronu bezglutenowego
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
6
|
sztuk pomidorków koktajlowych
120 g
|
0,1
|
opakowania mleczka kokosowego
30 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki oregano
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Cukinię obieramy obieraczką na cienkie, długie plasterki.
Plasterki cukinii smażymy na oliwie.
Kiedy cukinia zmięknie, zalewamy mlekiem kokosowym. Gdy mleko zacznie się gotować, dodajemy łososia i gotujemy około 10 minut.
Dodajemy makaron, pokrojone pomidorki koktajlowe, sól, pieprz, oregano i smażymy przez około 3 minuty. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
