
Makaron z łososiem w delikatnym sosie kokosowym
Rewelacyjny przepis na danie, które do przyrządzenia nie wymaga zbyt wiele czasu. Makaron z łososiem przyrządza się bardzo łatwo i zdecydowanie szybko. Wyjątkowy smak potrawy podkreśla cukinia i mleczko kokosowe. Danie idealnie nadaje się na posiłek po treningowy.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
465
kcal
Kalorie
25
g
Białko
18
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
1438
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
90 g
|
łososia wędzonego na zimno
|
50 g
|
makaronu bezglutenowego
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
6
|
sztuk pomidorków koktajlowych
120 g
|
0,1
|
opakowania mleczka kokosowego
30 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki oregano
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
465
kcal
Kalorie
25
g
Białko
18
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
1438
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Cukinię obieramy obieraczką na cienkie, długie plasterki.
3
Plasterki cukinii smażymy na oliwie.
4
Kiedy cukinia zmięknie, zalewamy mlekiem kokosowym. Gdy mleko zacznie się gotować, dodajemy łososia i gotujemy około 10 minut.
5
Dodajemy makaron, pokrojone pomidorki koktajlowe, sól, pieprz, oregano i smażymy przez około 3 minuty. Smacznego!