
Makaron z łososiem
Rewelacyjny przepis na danie, które do przyrządzenia nie wymaga zbyt wiele czasu. Makaron z łososiem przyrządza się bardzo łatwo i zdecydowanie szybko. Wyjątkowy smak potrawy podkreśla cukinia i mleczko kokosowe. Danie idealnie nadaje się na posiłek po treningowy.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
90 g
|
łososia wędzonego na zimno
|
50 g
|
makaronu bezglutenowego
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
6
|
sztuk pomidorków koktajlowych
120 g
|
0,1
|
opakowania mleczka kokosowego
30 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki oregano
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron solimy i gotujemy przez około 10 minut, aż będzie al dente
Cukinię obieramy obieraczką na cienkie, długie plasterki
Plasterki cukinii smażymy na oliwie
Kiedy cukinia zmięknie, zalewamy mlekiem kokosowym. Gdy mleko zacznie się gotować, dodajemy łososia i gotujemy około 10 minut, aby składniki się przegryzły
Dodajemy makaron, pokrojone pomidorki koktajlowe, przyprawy i smażymy przez około 3 minuty
Po tym czasie nasze danie jest gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
