
Makaron ryżowy z tofu i fasolką szparagową
Lubisz smaki prosto z dalekiej Azji? Nasz makaron ryżowy z tofu i fasolką szparagową to prawdziwa gratka dla fanów kuchni chińskiej! Poza klasycznymi, azjatyckimi składnikami — tofu, imbirem, makaronem ryżowym i olejem sezamowym, danie to zawiera także świeżą, chrupiącą fasolkę szparagową. Dzięki temu możesz cieszyć się smakiem rodem z Państwa Środka połączonym z sezonowymi warzywami z polskich upraw. Spróbuj, a z pewnością pokochasz ten smak!

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Czosnek imbir i cebulę drobno siekamy, podsmażamy na oleju i dodajemy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy przez 4 minuty, dodajemy fasolkę i marchew pokrojoną w plasterki.
Łączymy ze sobą ocet ryżowy, syrop z agawy, sos sojowy, olej sezamowy i sezam.
Dodajemy do warzyw makaron, mieszamy, następnie dodajemy sos i mieszamy. Całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
