Makaron z kukurydzą, serem feta i brokułem
Jeżeli lubisz nieoczywiste połączenia smaków, wykonany z poniższego przepisu makaron z kukurydzą, serem feta i brokułem jest właśnie dla Ciebie! Delikatny brokuł, słodka kukurydza, wyrazisty ser feta i ostra papryczka chilli tworzą kompozycję smaków, której nie będziesz w stanie się oprzeć. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
sztuki sera feta
100 g
|
225 g
|
brokuła
|
1
|
sztuka papryczki chilli
20 g
|
0,5
|
opakowania kukurydzy w puszce
120 g
|
50 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Smażymy na rozgrzanej oliwie przez 5-8 minut, co jakiś czas mieszając, aż lekko zmięknie i nabierze złocistego koloru na brzegach.
Dodajemy sok z cytryny, kukurydzę i pokrojoną papryczkę chilli. Całość smażymy na małym ogniu przez 10 minut.
Ugotowany makaron łączymy z warzywami, przekładamy na talerz i posypujemy serem feta pokrojonym w kostkę. Smacznego!