
Makaron penne z sosem warzywnym i pulpecikami
Nie masz pomysłu na obiad? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na makaron penne z sosem warzywnym i pulpecikami! Ten pełnowartościowy posiłek o delikatnym smaku, świetnie sprawdzi się w roli rodzinnego obiadu – pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli, z pewnością zagości więc na Twoim stole na dłużej.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy paprykę słodką, czosnek granulowany oraz szczyptę soli i pieprzu. Odstawiamy
Paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i dodajemy warzywa, podsmażamy przez 5 minut. Następnie dodajemy pomidory w puszce i 400 ml wody
Z mięsa formujemy pulpeciki, które układamy na sosie, ciągle podgrzewając na małym ogniu. Gotujemy około 10 minut, na koniec posypujemy posiekaną bazylią i pietruszką
Makaron gotujemy według instrukcji
Podajemy z makaronem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
