Jogurtowo-owocowy makaron ze słodką konfiturą
Szukasz pomysłu na podwieczorek? Nasz makaron z jogurtem i truskawkami sprawdzi się idealnie! Przygotowane według poniższych wskazówek danie to klasyk polskiej kuchni w wersji “fit” – pełnoziarnisty makaron i wysokobiałkowy jogurt typu islandzkiego, połączone ze świeżymi truskawkami i odrobiną słodkiego dżemu, tworzą perfekcyjną propozycję podwieczorku na ciepłe, letnie dni.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
150 g
|
truskawek świeżych lub mrożonych
|
2
|
łyżeczki dżemu truskawkowego
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Truskawki wraz z dżemem dusimy w rondelku do momentu, aż powstanie mus.
Zdejmujemy rondelek z ognia, dodajemy jogurt i łączymy z makaronem.
Smacznego!