Makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi

Makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi

Wiesz, że kapary to tak naprawdę nierozwinięte kwiaty? Dzięki wyrazistemu smaku sprawiają, że żadna potrawa nie jest nudna. Makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi to wspaniałe połączenie wyrazistych smaków, aromatycznej ryby z delikatnym makaronem.

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,40/5
(z 15 ocen)
Makaron fusilli z tuńczykiem, oliwkami, kaparami i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

413 kcal Kalorie
23 g Białko
15 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
2284 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu fusilli
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
40
sztuk oliwek zielonych
120 g
4
łyżki kaparów
40 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
12
sztuk pomidorków koktajlowych
240 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
4
łyżeczki natki pietruszki
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

413 kcal Kalorie
23 g Białko
15 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
2284 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej posiekane w drobną kostkę cebulę i czosnek.

3

Gdy warzywa się zeszklą dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, kapary, oliwki. Dusimy na wolnym ogniu.

4

Do tuńczyka z warzywami dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ugotowany makaron. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki i dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.