Makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Spaghetti, Tagliatelle, Penne… Też kochacie makaron miłością bezwarunkową? Od nas tym razem propozycja na makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Pachnie i smakuje obłędnie!

15 min
15 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

474,4 kcal Kalorie
34,0 g Białko
16,1 g Tłuszcze
48,7 g Węglowodany
318,3 mg Sód
5,7 g Błonnik

Składniki
1
szklanka makaronu fussilli
100 g
2
porcje mięsa z piersi indyka
200 g
4
garści szpinaku
100 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
1
porcja sera grana padano
25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

474,4 kcal Kalorie
34,0 g Białko
16,1 g Tłuszcze
48,7 g Węglowodany
318,3 mg Sód
5,7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Indyka myjemy, osuszamy, kroimy w paski 2-3 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, dodajemy oliwę i całość mieszamy.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy indyka przez 6-8 minut cały czas mieszając. Do usmażonego indyka dodajemy pomidorki koktajlowe i szpinak. Mieszamy.

4

Do indyka z warzywami dodajemy ugotowany, odcedzony makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

5

Wykładamy na talerz i posypujemy serem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?