Makaron z indykiem podsmażanym ze szpinakiem i pomidorkami

Makaron z indykiem podsmażanym ze szpinakiem i pomidorkami

Spaghetti, Tagliatelle, Penne… Też kochacie makaron miłością bezwarunkową? Od nas tym razem propozycja na makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Pachnie i smakuje obłędnie!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,38/5
(z 8 ocen)
Makaron z indykiem podsmażanym ze szpinakiem i pomidorkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

406 kcal Kalorie
33 g Białko
11 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
123 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu
200 g
 mięsa z piersi indyka
100 g
 szpinaku
2
ząbki czosnku
12 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
2,5
łyżki sera grana padano
25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

406 kcal Kalorie
33 g Białko
11 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
123 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Indyka kroimy w paski 2-3 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy indyka przez 6-8 minut cały czas mieszając. Do usmażonego indyka dodajemy pomidorki koktajlowe i szpinak. Mieszamy.

4

Do indyka z warzywami dodajemy ugotowany, odcedzony makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

5

Wykładamy na talerz i posypujemy serem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.