
Makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Spaghetti, Tagliatelle, Penne… Też kochacie makaron miłością bezwarunkową? Od nas tym razem propozycja na makaron fusilli z indykiem, serem grana padano, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Pachnie i smakuje obłędnie!

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
Indyka myjemy, osuszamy, kroimy w paski 2-3 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, dodajemy oliwę i całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy indyka przez 6-8 minut cały czas mieszając. Do usmażonego indyka dodajemy pomidorki koktajlowe i szpinak. Mieszamy.
Do indyka z warzywami dodajemy ugotowany, odcedzony makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy serem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
