Lunchbox Tortilla z łososiem, szpinakiem i serkiem śmietankowym
Przenośny lunch na bazie ryb? Mówisz i masz! Postaw na nasz przepis na lunchbox Tortilla z łososiem, szpinakiem i serkiem śmietankowym, a Twój mózg otrzyma solidny zastrzyk energii i ważnych składników odżywczych. Jakich? To smakowite drugie śniadanie stanowi świetne źródło przeciwzapalnych kwasów omega-3, wapnia, magnezu, a także witamin C i D. Nic tylko cieszyć się smakiem pysznej kompozycji wyrazistego łososia z kremowym serkiem i soczystymi warzywami. I oczywiście deserem pod postacią banana i owocowego jogurtu pitnego. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
25 g
|
12 g
|
szpinaku
|
30 g
|
łososia wędzonego
|
1
|
plaster serka śmietankowego w plastrach
18 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu pitnego waniliowego
175 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tortillę smarujemy serkiem śmietankowym.
Układamy szpinak, łososia i serek w plastrach.
Dodajemy ogórka pokrojonego w plastry. Możemy skropić sokiem z cytryny.
Zawijamy i zjadamy.
Na deser zjadamy jogurt i owoc.