![Lunchbox Kanapki z ziołowym twarożkiem + jogurt + orzechy](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/25133012/0_2-1.webp)
Lunchbox Kanapki z ziołowym twarożkiem + jogurt + orzechy
Przepis na szkolny lunch albo posiłek do pracy idealny na wiosnę? Postaw na orzeźwiający lunchbox Kanapki z ziołowym twarożkiem + jogurt + orzechy! Bazą są tu lekkie kanapki z serem twarogowym wzbogaconym w zioła – aromatyczną bazylię i wyrazisty szczypiorek. A to nie koniec pyszności, bo znajdziesz tu także świeże warzywa i orzechy, czyli chrupiące paliwo dla mózgu. Na deser jeszcze pitny jogurt owocowy i zastrzyk energii do dalszej pracy oraz nauki gwarantowany. Smacznego!
![Lunchbox Kanapki z ziołowym twarożkiem + jogurt + orzechy](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/09/19125820/ziolowy.png)
Kategorie
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
![Wysokobiałkowe](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/wysokobialkowe.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
100 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
|
0,5
|
garści bazylii świeżej
1 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
3
|
sztuki rzodkiewki
45 g
|
4
|
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu pitnego truskawkowego
200 g
|
15 g
|
mieszanki orzechów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W misce mieszamy twaróg z jogurtem, rozgniatając widelcem.
Dodajemy sól, pieprz i drobno posiekane zioła. Dokładnie mieszamy.
Nakładamy na kromki pieczywa. Podajemy z pomidorkami i rzodkiewką.
Na deser zjadamy jogurt i orzechy.