Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Łosoś z buraczaną kaszą jaglaną

Łosoś z buraczaną kaszą jaglaną

Ryba powinna się znaleźć w diecie co najmniej 2 razy w tygodniu. Warto o tym pamiętać i postawić na przepis, który zachwyca swoim smakiem i…wyglądem. Innymi słowy: łosoś z buraczaną kaszą jaglaną poleca się na obiad! Intensywnie czerwona kasza jaglana świetnie komponuje się tu z łososiem w marynacie na bazie miodu, sosu sojowego i chili. Całość dostarcza mocy żelaza, kwasów omega-3, jodu, witaminy D i witamin z grupy B. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Łosoś z buraczaną kaszą jaglaną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

645 kcal Kalorie
39 g Białko
28 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
1176 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
sztuka ugotowanych buraków
100 g
50 g
 kaszy jaglanej
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g

Ryba:

150 g
 łososia
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1,5
łyżeczki miodu
18 g
1,5
łyżki sosu sojowego
15 g
1
łyżeczka płatków chilli
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

645 kcal Kalorie
39 g Białko
28 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
1176 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

W miseczce mieszamy sok z cytryny, sos sojowy, miód oraz płatki chilli. Rybę mieszamy z gotową marynatą i odstawiamy na ok. 30 minut.

2

Kaszę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

3

Ugotowane buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Możemy kupić już ugotowane buraki. W przypadku użycia surowych buraków należy je wcześniej ugotować lub upiec do miękkości.

4

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy starte buraki oraz kaszę. Podsmażamy całość przez ok. 2-3 minuty stale mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Gotową kaszę z burakami przenosimy na talerz.

5

Na tę samą patelnię przekładamy rybę z marynatą i smażymy przez ok. 4-5 minuty z każdej strony do momentu aż ryba się zarumieni.

6

Gotową rybę przekładamy na talerz z kaszą. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.