Lodowy bowl z masłem orzechowym

Lodowy bowl z masłem orzechowym

Lato bez lodów jest jak zima bez śniegu albo pizza bez sera: niekompletne. Lody wcale nie muszą być jednak dietetycznym „guilty pleasure” – i spokojnie mogą stanowić składnik zdrowych posiłków. A wszystko w myśl zasady 80/20. Dowód? Nasz przepis na lodowy bowl z masłem orzechowym! Owszem, znajdziesz tu rozpływające się w ustach waniliowe lody, ale to tylko dodatek do cudownie zdrowej bazy, czyli Skyru z granolą, bananem i masłem orzechowym. Taki posiłek dostarcza wszystkich makroskładników, jest też źródłem wapnia, potasu czy witaminy E. A do tego idealnie sprawdzi się w roli deseru albo…letniego śniadania. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Lodowy bowl z masłem orzechowym
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

561 kcal Kalorie
31 g Białko
15 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
91 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g
40 g
 proteinowej granoli
1
łyżeczka masła orzechowego
10 g
1
porcja lodów waniliowych
50 g
1
sztuka banana
120 g
1
łyżeczka miodu
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

561 kcal Kalorie
31 g Białko
15 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
91 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Jogurt przekładamy do miseczki. Całość dokładnie mieszamy z erytrolem.

2

Banana kroimy na kawałki i dodajemy do jogurtu.

3

Następnie na jogurt z owocami wsypujemy granolę i dodajemy masło orzechowe.

4

Na wierzch układamy lody i całość polewamy miodem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.