Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .*
Sprawdź ofertę.
Leniwe ze śliwkami

Leniwe ze śliwkami

Lubisz kluski leniwe? Przygotuj je w jesiennej wersji! Leniwe ze śliwkami to przepis na słodki obiad idealny dla całej rodziny – i pełen składników odżywczych. Obok rozpływających się w ustach twarogowych kluseczków znajdziesz tu soczyste, słodkie śliwki prażone z aromatycznym cynamonem. Na wierzch jogurt naturalny – i gotowe. Taki posiłek posmakuje nawet największym niejadkom. A dodatkowo dostarczy mocy białka, polifenoli, potasu czy wapnia. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Leniwe ze śliwkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

621 kcal Kalorie
42 g Białko
18 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
273 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
212 g
 klusek leniwych
3
sztuki śliwek
90 g
1
łyżeczka masła
5 g
1
łyżeczka cynamonu
4 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,5
opakowania jogurtu naturalnego
200 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

621 kcal Kalorie
42 g Białko
18 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
273 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Leniwe przygotowujemy według przepisu: https://centrumrespo.pl/przepisy/kluski-leniwe/ ‎

2

Owoce kroimy na kawałki.

3

W garnuszku rozgrzewamy masło i dodajemy śliwki. Dodajemy cynamon i erytrol wedle uznania. Całość prażymy na wolnym ogniu do momentu, aż owoce zaczną się rozpadać.

4

Leniwe podajemy z jogurtem i prażonymi owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera