Przepisy  Śniadania i kolacje
 Kanapki 
Kurczak grillowany z pikantnym sosem sriracha, ogórkiem, papryką i pieczywem
      Kurczak grillowany z pikantnym sosem sriracha, ogórkiem, papryką i pieczywem
Chodzą Ci po głowie nieco ostrzejsze smaki? Kurczak grillowany z pikantnym sosem sriracha, ogórkiem, papryką i pieczywem zadowoli miłośników trochę intensywniejszych doznać smakowych. Z pewnością pokochasz te kanapki, są aromatyczne i sycące – w sam raz na domowe śniadanie lub do pudełka do pracy.
        Kategorie
          
          
          
          
          
          
          
          
          
          Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              sztuka bułki ciabatty 
             
                          
                80 g
               
                       | 
          
| 
           
            400 g 
           
         | 
        
           
               mięsa z piersi kurczaka
             
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              sztuka ogórka
             
                          
                150 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              sztuka papryki czerwonej
             
                          
                170 g
               
                       | 
          
| 
           
            50 g 
           
         | 
        
           
               szpinaku
             
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              łyżki ketchupu
             
                          
                40 g
               
                       | 
          
| 
           
            1,5
           
         | 
        
           
              łyżki sosu sriracha
             
                          
                15 g
               
                       | 
          
| 
           
            1,49
           
         | 
        
           
              łyżki majonezu wegańskiego 
             
                          
                40 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              łyżeczki przyprawy gyros
             
                          
                10 g
               
                       | 
          
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso przyprawiamy przyprawą gyros (taką przyprawę możemy również zrobić sami mieszając: paprykę słodką, sól, tymianek, rozmaryn, oregano, czosnek granulowany, pieprz i kolendrę mieloną).
Przyprawionego kurczaka pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, tryb góra-dół przez 18-20 minut. Po upieczeniu czekamy, aż ostygnie i kroimy w plastry.
Paprykę i ogórka, myjemy, obieramy i kroimy. Majonez mieszamy z sosem sriracha i ketchupem.
Bułkę kroimy wzdłuż, smarujemy sosem, nakładamy szpinak, pokrojonego kurczaka i warzywa.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.