Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Krewetki w sosie kokosowym z curry

Krewetki w sosie kokosowym z curry

Przepis na krewetki w sosie kokosowym z curry, to połączenie to połączenie smaków, które rozgrzewają ciało i duszę. Każdy kęs to wspaniała intensywność przypraw, która spotyka się z łagodnością kokosa, tworząc niezapomniane doznania kulinarne. Danie jest nie tylko pyszne, ale też bardzo odżywcze i wspaniale sprawdzi się w Twojej diecie.

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,89/5
(z 9 ocen)
Krewetki w sosie kokosowym z curry
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

577 kcal Kalorie
27 g Białko
31 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
969 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
100 g
 krewetek
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
1
sztuka cebuli dymki
20 g
0,5
łyżeczki pasty curry
2,5 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
1
łyżka sosu rybnego
10 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
40 g
 ryżu basmati
0,5
garści kolendry świeżej
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

577 kcal Kalorie
27 g Białko
31 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
969 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Cebulę dymkę wraz z zieloną częścią drobno siekamy. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę.

3

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy wszystkie warzywa przez ok. 5 minut. W tym czasie dodajemy pastę curry i przesmażamy razem z warzywami.

4

Na patelnię dodajemy mleczko kokosowe i sos rybny. Całość gotujemy pod częściowym przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 10 minut (czas liczony od zagotowania).

5

W tym czasie na drugiej patelni podsmażamy krewetki przez ok. 5 minut. Polecamy zakupić krewetki mrożone, już oczyszczone.

6

Pod koniec gotowania sosu, dodajemy krewetki do całości i dokładnie mieszamy. W przypadku zbyt gęstego sosu możemy dolać stopniowo odrobinę wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję.

7

Gotowe danie podajemy z ryżem. Całość posypujemy posiekaną kolendrą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.