Kremowe ciasto z owocami

Kremowe ciasto z owocami

Odżywiając się zdrowo, wcale nie musisz rezygnować z ciast. Oto propozycja na kremowe ciasto z owocami z dodatkiem płatków owsianych, daktyli i orzechów włoskich z kremem z orzechów nerkowca, mleczka kokosowego i syropu klonowego. Udekoruj je owocami lasu i zasmakuj! Smacznego!

20 min
Czas przygotowania
70 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,18/5
(z 28 ocen)
Kremowe ciasto z owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

427 kcal Kalorie
9 g Białko
22 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
18 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

10
łyżek płatków owsianych
100 g
100 g
 suszonych daktyli
50 g
 orzechów włoskich
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g

Krem:

100 g
 orzechów nerkowca
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
5
łyżeczek syropu klonowego
50 g
300 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

427 kcal Kalorie
9 g Białko
22 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
18 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Orzechy włoskie, orzechy nerkowca i daktyle namaczamy wcześniej w ciepłej wodzie (najlepiej zrobić to dzień wcześniej, aby były miękkie).

2

Płatki owsiane, namoczone orzechy włoskie i daktyle blendujemy na gładką masę.

3

Przekładamy do blaszki, którą wcześniej smarujemy olejem.

4

Spód ciasta przełożony do blaszki wkładamy do lodówki na około godzinę.

5

Namoczone wcześniej orzechy nerkowca, mleczko kokosowe i syrop klonowy blendujemy razem i wkładamy do lodówki na około 30 minut.

6

Następnie na wcześniej schłodzone ciasto wylewamy schłodzony krem i wkładamy z powrotem do lodówki.

7

Po około 20 minutach wyjmujemy ciasto i dekorujemy owocami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.