Kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem

Kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem

Nie ma to jak smaki dzieciństwa! Jeśli i Ty tęsknisz czasem za jedzeniem jak u babci, nasza kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem przychodzi na ratunek. Ten prosty przepis to taki wehikuł czasu, który sprawi, że na moment przeniesiesz się w czasie, wprost do babcinej kuchni. Jego sekret? Aromatyczne połączenie cynamonu i prażonych jabłek, a także…zero dodatku cukru. Dzięki zamianie cukru na bezkaloryczny erytrol taka kasza manna smakuje, jak u babci, a jednocześnie nie dostarcza Ci żadnych pustych kalorii. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,64/5
(z 53 ocen)
Kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

420 kcal Kalorie
23 g Białko
10 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
75 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy manny
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
2
łyżeczki masła
10 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
1
sztuka jabłka
150 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

420 kcal Kalorie
23 g Białko
10 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
75 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Kaszę manną przygotowujemy na wodzie według instrukcji na opakowaniu.

2

Gotową kaszkę przekładamy do miseczki, dodajemy masło i mieszamy całość tak, aby masło się rozpuściło.

3

Następnie dodajemy skyr i dokładnie mieszamy.

4

Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

5

Jabłka, erytrol i cynamon prażymy w garnuszku przez ok. 10 minut.

6

Na gotową kaszkę układamy prażone jabłka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.