Kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem
Nie ma to jak smaki dzieciństwa! Jeśli i Ty tęsknisz czasem za jedzeniem jak u babci, nasza kremowa kasza manna z prażonym jabłkiem przychodzi na ratunek. Ten prosty przepis to taki wehikuł czasu, który sprawi, że na moment przeniesiesz się w czasie, wprost do babcinej kuchni. Jego sekret? Aromatyczne połączenie cynamonu i prażonych jabłek, a także…zero dodatku cukru. Dzięki zamianie cukru na bezkaloryczny erytrol taka kasza manna smakuje, jak u babci, a jednocześnie nie dostarcza Ci żadnych pustych kalorii. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
kaszy manny
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę manną przygotowujemy na wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Gotową kaszkę przekładamy do miseczki, dodajemy masło i mieszamy całość tak, aby masło się rozpuściło.
Następnie dodajemy skyr i dokładnie mieszamy.
Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Jabłka, erytrol i cynamon prażymy w garnuszku przez ok. 10 minut.
Na gotową kaszkę układamy prażone jabłka.