Kokosowy serniczek z malinami
Uwielbiasz sernik? My też – dlatego z nami możesz pozwolić sobie na niego, nawet będąc na diecie. Kokosowy serniczek z malinami to świetny pomysł na deser, który zachwyci nawet największych sernikowych łasuchów. Połączenie kremowego twarożku z proteinowym puddingiem, chrupiącymi herbatnikami, egzotycznym kokosem i naszą polską maliną to przepis, który z pewnością zagości na stałe w Twoim jadłospisie. Smacznego!
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
sztuk herbatników
30 g
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego waniliowego
200 g
|
1
|
łyżka wiórków kokosowych
15 g
|
150 g
|
malin
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
0,5
|
garści mięty
1 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Herbatniki kruszymy na drobne kawałki.
Twaróg blendujemy z puddingiem proteinowym. Następnie zblendowaną masę dokładnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Maliny i erytrol blendujemy, możemy pozostawić kilka owoców do dekoracji. W razie potrzeby dosładzamy bardziej erytrolem.
W wysokim naczyniu lub pucharku układamy pokruszone herbatniki, masę serową, a na sam wierzch, mus owocowy.
Gotowy deser dekorujemy listkami mięty. Pucharki wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do schłodzenia na minimum 30 minut.