
Deser z jabłkami
Masz ochotę na coś pysznie słodkiego? Daj się skusić na nasz deser z jabłkami! Znajdziesz tu soczyste pieczone jabłka, aromatyczny cynamon i pełną witamin kaszę jaglaną. Do tego orzechy, jogurt i gotowe — nie będziesz w stanie się oprzeć. Smacznego!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
kaszy jaglanej
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
30 g
|
mieszanki orzechów
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jabłka myjemy i suszymy do sucha. Następnie pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 220 stopniach – po upieczeniu obieramy i kroimy na kawałki. Drugi sposób: wycinamy gniazdo, kroimy na mniejsze kawałki i dusimy w rondelku przez kilka minut. Po upieczeniu/duszeniu mieszamy jabłka z cynamonem i pokruszonymi orzechami.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed gotowaniem kilkukrotnie ją płuczemy.
Szykujemy np. dużą szklankę, w której najpierw umieszczamy warstwę jogurtu, następnie wystudzoną kaszę i jabłka.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
