Deser z jabłkami

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,50/5
(z 4 ocen)
Deser z jabłkami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
30 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
74 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
sztuka jabłka
150 g
30 g
 mieszanki orzechów
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
30 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
74 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jabłka myjemy i suszymy do sucha. Następnie pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 220 stopniach – po upieczeniu obieramy i kroimy na kawałki. Drugi sposób: wycinamy gniazdo, kroimy na mniejsze kawałki i dusimy w rondelku przez kilka minut. Po upieczeniu/duszeniu mieszamy jabłka z cynamonem i pokruszonymi orzechami.

2

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed gotowaniem kilkukrotnie ją płuczemy.

3

Szykujemy np. dużą szklankę, w której najpierw umieszczamy warstwę jogurtu, następnie wystudzoną kaszę i jabłka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?