Kasza kukurydziana z musem truskawkowym
Masz ochotę na cudownie orzeźwiający, słodki, a jednocześnie lekkostrawny posiłek? Kasza kukurydziana z musem truskawkowym poleca się na śniadanie! To ekspresowe danie dostarczy Ci mocy takich składników jak białko, wapń czy witamina C. A dodatkowo już od pierwszego kęsa zachwyci kompozycją delikatnej bazy kukurydzianej i kwaskowatego musu owocowego. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
60 g
|
kaszy kukurydzianej
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
Mus: |
|
200 g
|
truskawek
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Owoce i erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące owoce przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.
Kaszę gotujemy na mleku według wskazówek na opakowaniu.
Gotową kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy masło oraz odżywkę białkową i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie polewamy przygotowanym musem owocowym.