Kasza kukurydziana z musem truskawkowym

Kasza kukurydziana z musem truskawkowym

Masz ochotę na cudownie orzeźwiający, słodki, a jednocześnie lekkostrawny posiłek? Kasza kukurydziana z musem truskawkowym poleca się na śniadanie! To ekspresowe danie dostarczy Ci mocy takich składników jak białko, wapń czy witamina C. A dodatkowo już od pierwszego kęsa zachwyci kompozycją delikatnej bazy kukurydzianej i kwaskowatego musu owocowego. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kasza kukurydziana z musem truskawkowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

558 kcal Kalorie
30 g Białko
15 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
320 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
60 g
 kaszy kukurydzianej
1
szklanka mleka
250 g
2
łyżeczki masła
10 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g

Mus:

200 g
 truskawek
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

558 kcal Kalorie
30 g Białko
15 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
320 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Owoce i erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące owoce przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.

2

Kaszę gotujemy na mleku według wskazówek na opakowaniu.

3

Gotową kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy masło oraz odżywkę białkową i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie polewamy przygotowanym musem owocowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.