Kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią

Kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią

Kasza jęczmienna – świetnie smakuje w krupniku, z gulaszem albo z rybą. Ale czy wiesz, że równie dobrze pasuje do dań słodkich? Mamy ma to dowód: a jest nim nasza kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią. Ten ultra prosty posiłek zachwyci Cię swoją lekkością i orzeźwiającym smakiem. Koniecznie wypróbuj, a zakochasz się od pierwszego spróbowania!

15 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
29 g Białko
15 g Tłuszcze
73 g Węglowodany
322 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jęczmiennej perłowej
1
szklanka mleka
250 g
2
łyżeczki masła extra
10 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g
2
sztuki brzoskwini
180 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
29 g Białko
15 g Tłuszcze
73 g Węglowodany
322 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Kaszę gotujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu. Wyłączamy palnik.

2

Do gorącej kaszy dodajemy odżywkę białkową oraz masło i dokładnie mieszamy.

3

Owoce myjemy i obieramy ze skórki, następnie kroimy na kawałki.

4

Gotową kaszę przekładamy do miseczki i podajemy z owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.