
Kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią
Kasza jęczmienna – świetnie smakuje w krupniku, z gulaszem albo z rybą. Ale czy wiesz, że równie dobrze pasuje do dań słodkich? Mamy ma to dowód: a jest nim nasza kasza jęczmienna na słodko z brzoskwinią. Ten ultra prosty posiłek zachwyci Cię swoją lekkością i orzeźwiającym smakiem. Koniecznie wypróbuj, a zakochasz się od pierwszego spróbowania!

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
50 g
|
kaszy jęczmiennej perłowej
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
2
|
łyżeczki masła extra
10 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
2
|
sztuki brzoskwini
180 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę gotujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu. Wyłączamy palnik.
Do gorącej kaszy dodajemy odżywkę białkową oraz masło i dokładnie mieszamy.
Owoce myjemy i obieramy ze skórki, następnie kroimy na kawałki.
Gotową kaszę przekładamy do miseczki i podajemy z owocami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.