Jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem

Jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem

Lubisz śniadania na słodko? Nasza jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem z pewnością Ci posmakuje! Owoce, mleko roślinne, cynamon i pełne żelaza, magnezu oraz witamin z grupy B płatki jaglane. Po takim śniadaniu, energia na dobry początek dnia gwarantowana!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,75/5
(z 4 ocen)
Jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

550 kcal Kalorie
18 g Białko
6 g Tłuszcze
109 g Węglowodany
123 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków jaglanych
50 g
1,2
szklanki mleka roślinnego
300 g
1
sztuka gruszki
130 g
1
sztuka jabłka
150 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
1,5
łyżki odżywki białkowej
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

550 kcal Kalorie
18 g Białko
6 g Tłuszcze
109 g Węglowodany
123 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do rondelka wsypujemy płatki jaglane i zalewamy mlekiem. Gotujemy na małym ogniu, aż płatki będą miękkie. Mieszamy co chwilę.

2

Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę.

3

Gdy jaglanka zgęstnieje, zdejmujemy z ognia. Dodajemy pokrojone owoce, odżywkę białkową i cynamon. Dokładnie mieszamy.

4

Gotową jaglankę przekładamy do miseczki.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?