
Kanapki z twarożkiem grani, borówkami i miodem
Kanapki czy śniadanie na słodko? Z naszym przepisem na kanapki z twarożkiem grani, borówkami i miodem nie musisz wybierać! Pieczywo pełnoziarniste świetnie łączy się bowiem z kremowym twarożkiem grani, soczystymi borówkami, słodkim miodem i chrupiącymi płatkami migdałów. Efekt? Lekkie, orzeźwiające śniadanie pełne przeciwutleniaczy, wapnia, magnezu i witamin z grupy B. Smacznego!

Kategorie




Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
0,5
|
opakowania twarożku grani
100 g
|
75 g
|
borówek
|
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
20 g
|
płatków migdałów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Zaczynamy od przygotowania chleba. Jeśli chcemy, żeby był chrupiący, możemy go delikatnie przypiec w tosterze lub na patelni bez tłuszczu, na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będzie złocisty. Jeśli wolimy miękki chleb, pomijamy ten krok.
Wykładamy twarożek równomiernie na kromkach.
Rozkładamy borówki równomiernie na twarożku na każdej kromce. Staramy się, aby każda kanapka miała sporo borówek.
Kanapki posypujemy płatkami migdałów.
Na koniec polewamy każdą kanapkę płynnym miodem. Możemy użyć łyżki, aby miód ładnie spłynął po borówkach i twarożku.