Kanapki z serem cheddar i warzywami
Kanapki często pojawiają się na stole na śniadanie, ale też kolację. Sprawdzają się jako lunch do pracy lub szkoły. Jak dobrze je skomponować? Pamiętaj, aby zawsze dodawać do nich warzywa! Szybkie w przygotowaniu kanapki z serem cheddar i warzywami są bogate w białko, wapń, witaminy oraz składniki mineralne. Pachnący pomidor i miks sałat doskonale komponują się z serem. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
309
kcal
Kalorie
13
g
Białko
15
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
465
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego
120 g
|
4
|
plastry sera cheddar
60 g
|
30 g
|
miksu sałat
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
309
kcal
Kalorie
13
g
Białko
15
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
465
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kromki smarujemy masłem. Układamy ser, sałatę i plastry pomidora.